Hamur Lokma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Lokma Tarifi



Hamur Lokma Tarifi

120 gr (1 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
4-5 çorba kaşığı su
1 litre (5 su bardağı) tavuk suyu

Un, kabartma tozu, tuz ve biberi büyük bir kaseye eleyip maydanoz ve tereyağı katarak iyice karıştırınız 4 çorba kaşığı su ekleyip karışım iri pürtükler halinde olana kadar yoğurunuz (Oldukça sert ve yapışmayan bir hamur elde etmek için bir kaşık su daha gerekebilir) Karışımı toparlayıp pürtüksüz ve esnek olana kadar hafif hafif yoğurunuz
Bıçakla hamuru sekize kesip her birini top biçiminde yuvarlayarak bir kenara bırakınız
Orta boy bir tencerede tavuk suyunu harlı ateşte kaynatıp lokmaları içine atarak 2-3 dakika pişiriniz Tencerenin kapağını kapatıp ateşin altını kısarak lokmaları 15-18 dakika daha ağır ateşte pişiriniz Kepçeyle lokmaları tencereden alıp servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.