Gelin Mantısı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Mantısı Tarifi



Gelin mantısı ( 4 Kişilik)

Malzeme : 4 ad Yumurta, 400 gr Un, 1 çorba kaşığı Sıvıyağ, 1 çorba kaşığı Süt, 1 çay kaşığı Tuz

İç malzeme : 1 ad Patlıcan, 80 gr Mantar, 80 gr Kıyma, 1/2ad Kuru soğan, 1 diş Sarımsak, 10 gr Tuz, 10 gr Karabiber,80 gr Tereyağı

Yapımı: Un havuz gibi açılır İçine yumurta, yağ, süt ve tuz konup yoğrulur Hamur 20 dk inlendirilip merdane ile krep inceliğinde açılır Yarısı örgü erişte, yarısı normal erişte yapılır ve tuzlu kaynar suda haşlanıp, soğutulur Bir başka tencerede tereyağı eritilip, soğan, sarımsak, mantar sotelenir İçine kıyma ilave edilip, tuzu biberi atılarak kavrulur Zar şeklinde doğranan kızartılmış patlıcanlar bu malzemeye ilave edilir Alabora yapılarak erişte ilave edilip servis tabağına konur Üzerine örgü erişte konup, arzuya göre sade veya sarımsakyoğurt ile servis edilir

Esenlikler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.