Avcı Böreğinin Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avcı Böreğinin Tarifi



Avcı Böreğinin Tarifi Yapımı

Malzemeler

2 Adet yufka
100 Gr pastırma
5-6 Adet mantar
1 Adet çarliston biber
Birkaç dal maydanoz
1 Adet domates
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı
Pastırmayı ince ince doğrayın ve bir tavaya koyup birkaç kez çevirin
İçine doğranmış mantarları, biiberi ve küçük kesilmiş domatesi ilave edip biraz yumuşatın
Tuz ve karabiber serpip ateşten alın
Yufkaları dört tane üçgen edecek şekilde kesin
Yufkanın geniş kenarına bu harçtan koyarak kalın sigara böreği şeklinde sarın
Uçlarının açılmaması için ılık suyla ıslatıp yapıştırın
Kızgın yağa atıp, altlı üstlü kızartın
Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Avcı Böreğinin Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avcı Böreğinin Tarifi



Avcı Böreği Tarifi

Malzemeler
5 adet yufka
3 yumurta
1 paket galeta unu
yarım kilo yağsız dana kıyması
bir adet rendelenmiş kuru soğan
bir tutam tuz
bir tutam karabiber
yarım çay bardağı sıvı yağ

Kıymayı tencerede iyice kavurun tane haline getirin Üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin Üzerine karabiber ve tuzu ekleyin en sonda sıvı yağı ekleyerek iyice pişirin Daha sonra yufkaları ortadan ikiye katlayın ve her yufkadan beş tane üçgen çıkartın Bu üçgenlerin üstüne biraz hazırladığımız harçtan koyun ve sigara böreğini sarar gibi sarın Daha sonra üç adet yumurtayı bir tabağa kırın ve çırpın başka bir tabağa da galeta ununu dökün Hazırlanan börekleri önce yumurtaya sonrada da galeta ununa bulayın ve önceden ısıtılmış olan kızgın yağa atıp kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla

Avcı Böreğinin Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avcı Böreğinin Tarifi



Avcı Böreğinin Tarifi

MALZEME
Krep için;
1 kg süt
1 yumurta
500 gr un
1 çay kaşığı tuz

Krep içi için;
300 gr tavuk eti
500 gr bezelye
300 gr havuç
1 baş soğan

YAPILIŞI
Teflon tavada krep için olan tüm malzemleri kullanarak kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar pişirin Diğer bir tarafta soğan, tavuk, bezelye ve havucu birlikte kavurun Sonra hazırlanan krep üzerine bu içi koyarak sarın Krepleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla

Avcı Böreğinin Tarifi

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avcı Böreğinin Tarifi



Avcı Böreğinin Tarifi

2 soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
250 gr mantar
250 gr kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Krep için;
1/2 su bardağı süt
4 yumurta
2 su bardağı un
1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı
Tuz

Üzeri için;
1 su bardağı galeta unu
3 yumurta

Kızartmak için;
Ayçiçeği yağı

Süt, un, yumurta, ayçiçeği yağı ve yarım çay kaşığı tuzu çırpın Yağlanmış, kızgın yapışmaz yüzeyli tavaya bir kepçe ile krep hamurundan dökün İki tarafinı da pişirin Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
Harç için; bir tavada zeytinyağını bir tavada ısıtın ve ufak doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Ufak doğranmış mantar ve bezelyeleri de ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın
Her bir krebin içine hazırladığınız harcı paylaştırın Kenarlarından kıvırarak sigara böreği gibi sarın Hepsine bu işlemi uyguladıktan sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, ardından galeta ununa bulayın
Derin bir tavada ayçiçeği yağını iyice ısıtın Böreklerin her tarafını kızartıp tabağa alın Ilınınca dilimleyerek servis tabağına yerleştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Avcı Böreğinin Tarifi

Eski 10-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avcı Böreğinin Tarifi



Avcı Böreği Tarifi

Malzemeler
4 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su

İçi için gerekli malzeme:
300 gr kıyma
İsteğe göre 1 adet soğan
1 kahve fincanı (türk kahvesi) köftelik bulgur ve 1 fincan su
yarım su bardağı ceviz
6 dal maydonoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası(isteğe göre)
1 yemek kaşığı tereyağı(sana yağ değil dikkat)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber

Üzeri İçin:
1 su bardağı kadar galeta unu
1 yumurta ve 1 çay bardağı su



Yapılışı
Böreğin içini hazırlamak için; kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar kavurun
Daha sonra tereyağı, zeytinyağı, salça, tuz ve rendelenmiş soğanı da ilave edip bir miktar da bu şekilde kavurun
Bulguru ve suyu ilave edip kavurmaya devam edin
Son olarak cevizi ve baharatları ilave edin 1-2 dakika kavurup ocağı kapatın
Yumurta sıvı yağ ve suyu bir kasede çırpın
Yufkanın tekini serin, çırpılmış yumurtalı harçtan yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sürün
İkinci yufkayı da diğer yufkanın üzerine serip harçtan bir miktar daha sürün
İki kat olan yufkayı 8 eşit parçaya bölün
İç malzemeden yufkanın geniş tarafına paylaştırıp iki ucunu içe kapatıp sarın
Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın
Bütün börekleri bu şekilde sarıp önce çırpılmış yumurta ve su karışımına daha sonra da galeta ununa bulayıp önceden ısıtılmış 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.