Lokum Tarifi ( Kocaeli ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokum Tarifi ( Kocaeli )Lokum Tarifi ( Kocaeli ) Kocaeli Valiliği Mayalı bir hamur hazırlanır ve hamurun taşması beklenilir Bu hamurdan elle bir parça kopartılır ve inceltilerek düzgün bir şekilde verilir Bu parçaların içine dövülmüş ceviz, fındık ve kuru üzümden oluşan iç, peynirli iç veya soğanlı iç olarak konur ve rulo şeklinde kıvrılır Hamur bitinceye kadar bu rulolardan hazırlanır ve dilimler halinde kesilir Kesilen kısımlar üste gelecek şekilde tepsiye dizilir ve kabarmasını beklemek üzere tepside bir süre bekletilir Lokumun başka bir türü de pırasalı olarak yapılanıdır Pırasa bir-iki adet ince kıyılmış soğanla birlikte kavrulduktan sonra hamurun içine kaşık kaşık konur ve rulo şeklinde katlanır En sonunda fırında kızarıncaya kadar pişirilir Not: Özellikle bayramlarda pişirilen lokuma aynı zamanda bayram lokumu da denilmektedir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|