Taze Soğanli Börek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Soğanli Börek TarifiTAZE SOĞANLI BÖREK TARİFİ Malzemeler: 2 su bardağı tepeleme un 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı sirke 1 adet yumurta İçi için: 2 demet taze soğan 100 gr beyaz peynir 1 adet yumurta Tuz Karabiber Yapılışı: Hamur için bütün malzemeleri yoğurup 15 dakika dinlendirin Soğanların yeşil kısımlarını iri doğrayın ve tuzla ovup suyunu sıkın Üzerine peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Hamuru 8 parçaya bölün Unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın Hamurlardan 4 tanesini aralarına sıvıyağ sürerek üst üste koyun ve fırın tepsisi büyüklüğünde açın Üzerine soğanlı harcı yayın Kalan hamurları da aynı şekilde açın ve harcın üzerine yayın Üzerine sıvıyağ sürüp, 200 derece fırında pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|