![]() |
Naneli Tuzlu Çörek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Naneli Tuzlu Çörek TarifiNaneli Tuzlu Çörek Tarifi 125 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı) 1 çay bardağı sıvıyağ (normal boy çay bardağı kullanın) 1 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 2 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı kuru nane Yaklaşık 3 su bardağı un Yumuşak yağ, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, sirke, tuz, nane ve unu derin bir kaba koyun ![]() ![]() Hamurdan küçük parçalar koparıp parçaları tezgahın üzerinde yuvarlayın ve kalın halat gibi uzatın ![]() Bu uzun hamurları kendi eksenleri etrafında çevirerek gül şeklinde sarın ![]() ![]() Hazırladığınız tuzlu kurabiyeleri, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ![]() ![]() ![]() Kurabiyeleri önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|