Hamur Çeşitleri Nelerdir |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Çeşitleri NelerdirHamur Çeşitleri Hamur işleri genel olarak iki metodla hazırlanır a Yumuşak hamur hazırlama, 1 Yoğurt kıvamında olanlar: Bu gruba çarpılarak yapılan hamur çeşitleri girer Örneğin: Kek hamuru, revani hamuru vs 2 Yoğurt kıvamından biraz daha koyu olanlar: Bu grup hamurlar mayalandırılarak hazırlanırlar Örneğin: Lokma hamuru , baba tatlısı humu-ru vs gibi b Sert hamurlar: Bu hamurlarda sertlik derecesi hamurun kullanıldığı yere göre değişir Sertlik derecesine göre bu gruptaki hamurlar 5 grupta toplanırlar 1 Ozleştirilerek yapılanlar: Bunların sertliği kulak memesinden oldukça serttir Örneğin : Erişte hamuru, su böreği hamuru vs gibi 2 Kıyılarak hazırlanan hamurlar: Bunların sertliği kulak memesi kadardır Örneğin: Sable hamuru, peynirli bisküvi hamuru vs gibi 3 Mayalandırarak yapılanlar: Bunların sertliği kulak memesinden biraz yumuşaktır Örneğin: pastalya böreği hamuru, cevizli ay hamuru vs gibi 4 Pişirilerek hazırlanan hamurlar: Bunlar ateş üzerinde yağla su kaynatılıp unu içine katılarak yapılırlar Sertlikleri kulak memesinden yumuşaktır Örneğin: Suale krem hamuru, hanım göbeği tatlısı hamuru vs gibi 5 Katmerli hamurlar: Bunlarda iyice ozleştirilerek hazırlanan hamurlardır Sertlikleri kulianıcağı yere göre değişir Örneğin: Yaprak hamuru, olarak hazırlanan da kulak memesi sertliği kullanılır Örneğin: Volovon, milföy, sariyer böreği |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|