Dil Paça Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dil Paça Tarifi



Dil Paça Tarifi

1 adet sığır dili

1 adet kuru soğan

1 baş sarımsak

1/2 paket margarin

Terbiyesi için:

3 çorba kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

1 adet limonun suyu

Üzeri için:

Sirke

Sarımsak

Kırmızı pulbiberli yağ

Dili yıkayıp iyice temizledikten sonra 4'e bölünmüş 1 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak ve yeterince su ile haşlayalım

Üzerinde oluşan köpükleri alıp iyice pişirdikten sonra suyunu süzüp eti ayıralım

Dilin üzerindeki zan ve boyun kısmına yakın olan kemik ve bezelerini ayıklayıp bezelye büyüklüğünde doğrayalım

Bu esnada başka bir tencere de unu margarin yağında kokusu çıkıncaya kadar kavurup dilin haşlama suyundan kepçe kepçe ilave edelim

Dili de ilave edip bir taşım daha kaynatalım

Terbiyesi için; unu yumurta şansını ve limon suyunu bir kasede çırpalım

Tencereden aldığımız bir kepçe et suyu ile terbiyeyi ılıştırıp tekrar tencereye ilave ederek bir taşım daha kaynatalım

Ocaktan indirip ister sade olarak, istersek de üzerine sirke, sarımsak ve pulkırmızıbiberili yağ gezdirerek sıcak olarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.