Hamsi Baliği Omleti Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Baliği Omleti TarifiHamsi Omlet 500 gr hamsi 250 gr taze soğan 2 havuç 2 yumurta 1 demet maydanoz Mısır unu veya un Karabiber Tuz Hamsiler ayıklanıp yıkanır Kılçığı çıkartılarak suyu süzdürülür Taze soğan ve maydanoz yıkanıp ince olarak doğranır Havuç rendelenir; bir kaba doğranmış soğan, maydanoz, havuç konur Üzerine tuz, karabiber ve iki yumurta kırılarak sebzeler iyice karıştırılır Büyükçe bir teflon tavaya biraz yağ konur Hamsiler tek tek mısır ununa bulanıp, balıkların başlan tavanın ortasına gelecek şekilde yerleştirilir Hazırlanmış olan sebzeli için yarısı hamsilerin üstüne dökülüp, kaşıkla yaydırılır Ateşe konup, balıklar kızarıncaya kadar pişirilir Bir tabak yardımıyla ters döndürülüp, sebzeli taraf da kızartılır Balıklı kısım üste gelecek şekilde servis tabağına konur Artan balık da aynı şekilde pişirilir Limon suyu balıkların üzerine dökülerek servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|