Puri Hint Mutfagi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Puri Hint MutfagiPuri -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler: 250 grbugday unu 1 corba kasigi ghi 1 cimdik tuz kizartmak icin ayrica ghi Yapilisi: Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur Nemli bir beze sarilarak 30 dak bekletilirHamur 4 er cm capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilir Ince ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|