Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmeği, tarifi, taş, şanlıurfa

Taş Ekmeği Tarifi (Şanlıurfa)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taş Ekmeği Tarifi (Şanlıurfa)



3 Su bardağı un

1 Su bardağı süt

Yarım su bardağı su

1 Yemek kaşığı şeker

1,5 Tatlı kaşığı toz kuru maya

1 Su bardağı süt (mayayı ıslatmak için)

1 Tutam tuz

Mayayı bir su bardağı ılık su ile ıslatıp kabarması için bekleyin

Maya kabardıktan sonra bütün malzemeleri çırpma kabına alıp, homojen ve boza kızamında bir karışım elde edinceye kadar çırpın

Karışımın üzerini bir bez veya streç film ile örterek bir saat kadar bekletin

Teflon tavayı ocağa alın ve ısıtın

Karışımdan büyükçe bir kepçe ile alarak ısınmış tavanın ortasına dökün ve eşit olarak dağılmasını sağlayın

Hamurun iki yüzünüde pişirdikten sonra tavadan alın

Sıcakken tereyağı veya istediğiniz başka bir margarin ile yağlayıp arzunuza göre peynir veya başka bir harç koyarak sarın

Bütün karışımı bu şekilde hazırladıktan sonra bütün ekmekleri tekrar tavaya alıp ısıtın

İster dilimleyerek isterseniz bütün olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.