Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
garnitürü, kuşkonmaz, tarifi, tereyağlı

Tereyağlı Kuşkonmaz Garnitürü Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Kuşkonmaz Garnitürü Tarifi



Tereyağlı Kuşkonmaz Garnitürü Tarifi

Kuşkonmazı pişirmek için derin bir tencereye 10 cm yüksekliğinde su koyup kaynatınız Kuşkonmaz demetini diklemesine, sapları suda uçları suyun dışında kalacak biçimde oturtup, tencerenin kapağını hafif aralık olarak 15-20 dakika haşlayınız (Kuşkonmaz demetini, içi kaynar su dolu uzun bir kavanoza koyup, kavanozun ağzını delinmiş alüminyum kağıtla kaplayarak, kavanozu içi kaynar su dolu bir tencereye oturtup 30 dakika pişirerek de hazırlayabilirsiniz)

Kuşkonmazlar pişince, demeti dikkatlice çıkarıp iplerini kesiniz

Kuşkonmazları, sıcak sıcak bir tabağa dizip, eritilmiş tereyağ yada Holandez sosuyla servis ediniz (Sirkeli sosla servis edilen soğuk kuşkonmaz da son derece lezzetlidir)

Not: Kuşkonmaz tek başına giriş yemeği olarak yada et, balık ve tavuk yemeklerinin yanında garni olarak servis edilebilir Ayrıca, soğuk olarak salata yerine de sunulabilir Servis ederken kişi başına 6 kuşkonmazdan hesaplamak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.