![]() |
İsveç Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsveç Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır Tarifiisveç Köftesi Tarifi Yapılışı Mazemeleri isveç Köftesi Tarifi Malzemeler, Köftesi için, 1 kilo yağsız dana kıyma 1 adet yumurta 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı un 1,5 tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon Sosu için, 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı su 1 adet et bulyon Hazırlanışı, Köfte için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın ![]() Bir kâseye soğuk su koyun, iki elinizi ıslatın ![]() Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin ![]() Hazırladığınız köfteleri tepsiye dizip derin dondurucuya koyup 20 dakika bekletin ![]() Yapışmaz bir kızartma tavasına bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyup kızdırın ![]() Derin dondurucudaki köfteleri çıkarıp tavaya yerleştirin ![]() Köfteleri; önlü arkalı, dışı kahverengi olup, içi pişene kadar kızartın ![]() Kızaran köfteleri yayvan bir servis tabağına alın ![]() Sosunu hazırlamak için tencereye yağı alıp kızdırın ![]() Et bulyonu ve suyu ekleyin ![]() Sos koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ![]() Servis tabağına köfte alıp üzerine sos dökün ![]() Dilerseniz patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz ![]() Not:*İsterseniz İsveçliler gibi yabani kızılcık reçeliyle ikram edebilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|