![]() |
Meksika Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Yemekleri TarifiChimichuri Soslu Dana Fileto Mutfak Meksika Porsiyon 2 kişilik Malzemeler Miktar Dana fileto 2x150gr tuz yeterince karabiber yeterince kekik yeterince sıvı yağ yeterince Yapılışı : Filetoları yağlayın ![]() ![]() Izgaraya yerleştirin ![]() ![]() ![]() Chimmichuri Sosu Malzemeler Miktar Yeşil dolmalık biber 3 adet Kırmızı dolmalık biber 3 adet Kuru soğan 1 adet Sirke 3 y ![]() ![]() Sıvı yağ 1 çay bardağı Tuz 1 y ![]() ![]() Yapılışı: Biberleri ve soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Tabaklara etleri yerleştirip üzerlerine bu sosu yayın ![]() Bu etin yanında Guacomole ve kırmızı şarap iyi gider ![]() Malzemeler Miktar Avakado 4 adet Marul yaprağı 3 adet Yeşil limon 1 adet Domates 1 adet Kuru soğan 1 adet Yapılışı: Avakadoların çekirdeklerini çıkarıp, bir kabın içine rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Yemekleri TarifiMeksika Köftesi Malzemeler : 500 gr dana kıyma 250 gr koyun kıyması 1 yumurta 1 soğan 5 domates 1 dilim ekmek 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yapilisi: Bir kasede kıymaları, ufalanmış ekmeği, yumurta, tuz, karabiberi ve naneyi karıştırarak iyice yoğurun ![]() Kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın ![]() Yağı derin bir tavaya koyup köfteleri kızartın ![]() ![]() ![]() Diğer yanda domatesleri rendeleyin ![]() ![]() Tadına bakıp gerekirse tuz ve karabiber ekleyin ![]() Köfteleri servis tabağına yerleştirip üstüne hazırladığınız sosu dökün ![]() Sicak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Yemekleri TarifiGazpachio / Soguk Sebze Corbasi Malzemeler: 3 adet Domates 2 adet Yeşil biber 2 adet Salatalık 1 adet Kırmızı soğan 1/4 su bardağı Sızma zeytinyağı Soğuk su 2 diş Sarımsak Tuz Kırmızı biber Maydanoz Reyhan Fesleğen Taze soğan (yeşil kısmı) Limon suyu Yapilisi: Domates, biber ve tüm yeşillikleri robota koyup çektikten sonra salatalık, zeytinyağı, limon, tuz, biber ve arzu edilen koyuluğu elde edecek kadar su ilave ettikten sonra buzdolabında bekletin ![]() Servis yaparken her tabağa birer buz atın ve maydanozla dekore edin ![]() Sıcak yaz günleri için ideal bir başlangıç olacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Yemekleri TarifiSabana Steak Malzemeler: 1 kisilik 1 tatli kasigi margarin 200 gr dana biftek 1 çorba kasigi soya sosu Sosu için: 4 dilim ince dogranmis jambon 1 adet yesil biber 10 adet mantar 1/2 adet sogan 3 çorba kasigi aci sos yeterli miktarda kasar rendesi Yapilisi: Dana bonfileyi yagda kizartin ![]() Iki tarafin rengi de koyulasinca soya sosunu ekleyin ![]() Servis tabagina yerlestirin ![]() Jambonlari ve mantarlari ince ince dograyin ![]() 1 tatli kasigi yagda kavurun ![]() Içine ince kiyilmis sogan ve dogranmis yesil biberi de ekleyin ve biraz daha kavurun ![]() Domates suyu ve aci biber sosunu da ekleyin ![]() 2-3 dakika kaynattiktan sonra sosu etin üzerine dökün ![]() Eti kapatacak kadar kasar rendesi serpin ![]() Sicak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Yemekleri TarifiTako - Picadillo Malzemeler: 4 kisilik 4 adet tako (büyük marketlerde paket olarak bulabilirisniz) 25 gr margarin aci biber sosu 1 adet orta boy sogan 675 gr dana kiyma 175 gr domates salçasi 400 gr domates 1'er çay kasigi tarçin ve toz seker 2 çorba kasigi kirmizi sarap bir tutam kuru üzüm biraz karanfil 2 adet aci biber (ince kiyilmis) Yapilisi: Margarini tavaya alin ve kiyilmis soganla birlikte kavurun ![]() Isiyi yükselterek kiymayi da üzerine ekleyin ![]() Kirmizi biber ve aci biber sosu hariç tüm malzemeyi ekleyin ve karistirin ![]() ![]() Kirmizi biberi ve aci sosu ekleyin, takolarin içlerine paylastirin ![]() Sicak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Yemekleri TarifiGuakamole Malzemeler: 3 tane olgunlasmis avokado 1 orta boy domates 1/2 sogan (orta boy) 2 aci sivri biber 1 çorba kasigi zeytinyag 3-4 damla tabasco (aci istenirse) 1 tatli kasigi krema veya avokado çekirdegi tuz Yapilisi: Olgunlasmis avokadolar bir kasikla kabuklarindan ayrilir ve çatalla iyice ezilir ![]() ![]() Aci biberler ince ince dogranir ve hepsi avokadoya eklenir ![]() Zeytinyag ve tabasco eklenir ![]() Guakamolenin kararmamasi için bir tatli kasigi krema ilave edilir, yok ise; en son avokadonun çekirdegi sosun ortasina yerlestirilebilinir ![]() (Ayni zamanda dekoratif bir görünüm saglar) Hepsi karistirilir ![]() Tuz ayari istege göre yapilir ![]() Panço veya cips ile yenmek üzere servis yapilir |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Yemekleri TarifiBaharli Barbunya Fasulyesİ Malzemeler: Barbunya fasulyesi Yarım kilo Soğan (Kıyılmış) 1 adet Sarmısak (Dövülmüş) 1 diş İç yağı 50 gr ![]() Biber , Tuz Yapilisi: Fasulyeyi soğan, sarımsakla birlikte bir genis bir tencereye koyun ve fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun ![]() ![]() Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin ![]() ![]() Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin ![]() Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun, yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın ![]() Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilâve edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Yemekleri TarifiKIŞ Armudu Kremasi Malzemeler: Kış armudu 2 adet (İri, önce dondurulmuş, sonra soyularak çekirdekleri temizlenmiş ve küp şeklinde küçük parçalar halinde doğranmış) Limon suyu 2 çorba kaşığı Toz şeker 5 çorba kaşığı Yarım Limon (Dört ince dilime ayrılmış) Yapilisi: Bir kaşığın tersiyle küp halinde kesilmiş kış armudunu bir elekten ezerek geçirin ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------- Tortilla (Gözleme) Malzemeler: 25 çorba kaşığı mısır unu 2 bardak ılık su 1 çay kaşığı tuz Yapilisi: Mısır unu bir kaba konur ve ılık su azar azar dökülerek katıca bir hamur yapılır ![]() ![]() ![]() Hamur parçası iki yağlı kağıdın arasına konulur ve oklavayla inceltilerek yaklaşık 10 santimlik bir yufka haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Yemekleri TarifiMeksika Usulü Nohut Malzemeler: 300 gr nohut 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 dilim pastırma 1 büyük soğan 1 diş sarımsak 1 küçük kırmızı dolmalık biber 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı kekik 75 gr domates salçası Yapılışı: 1 tatlı kaşığı tuz ile nohutları orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtene kadar su ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Yemekleri TarifiMeksikan Karnibahar Malzemeler: 1 orta boy karnabahar 1 doğranmış soğan 50 gr margarin 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı kapari 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak su 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar 200 gr beşamel sos Yapılışı: Karnabahar çiçeklerini tuzlu ve limonlu kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Yemekleri TarifiTortilla II Malzemeler: 2 su bardagi misir unu veya 1 su bardagi un + 1 su bardagi misir unu Alabildigince su (kulak memesi kivaminda bir hamur olacak) 1 çay kasigi tuz Sos Icin: 2 adet avokado 2 adet taze yesil sogan 2 adet yesil biber 3 adet domates 1 çay kasigi kisnis tozu 1 çay kasigi maydanoz (incecik kiyilmis) Yarim limonun suyu 1 çay kasigi tuz Yapilisi: Derin bir karistirma kabinin içinde misir ununu, tuz ve aldigi kadar su ile yoguralim ![]() ![]() ![]() ![]() Alti yapismayan bir teflon tavayi kizdiralim ![]() ![]() Sos: Öncelikle soganlari, yesil biberleri ve maydanozlari ince ince kiyalim ![]() ![]() Öte yandan yumusamis ve olgunlasmis avokadolari yikayip, ikiye bölerek, çekirdeklerini çikaralim ![]() ![]() ![]() ![]() *Avokado Dipi misir veya patates cipsleri ile servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|