Makarna Mantısı |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarna MantısıMAKARNA MANTISI Malzemeler: 1 paket mantı makarna 250 grkıyma 1/2 demet maydonoz 1 adet soğan 3 ltet suyu ( su ve et su bulyonda olabilir) 1 tatlı kaşığı karabiber yeterince tuz Sosu için: 3 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber arzuya göre yoğurt (sarımsaklı yoğurtta olabilir) nane Yapılışı: Soğanların kabuklarını soydum yıkadım ve rondada püre haline getirdim Maydonozları ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım Kıyma,soğan,maydonoz,karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurdum Et suyunu orta açık ısıda kaynamaya bıraktım Her bir makarnanın içine kıymalı harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp makarnaların içine doldurdum Kaynamış et suyunun içine doldurduğum makarnaları ilave ettimYaklaşık 20dkmakarnalar yumuşayıncaya kadar haşladım Teflon tavada tereyağını erittimÜzerine pulbiber ilave edip 1dkkadar orta açık ısıda kavurdum Haşlanmış makarnaları kevgir yardımıyla servis tabağına aldımÜzerine yoğurt gezdirdim Yoğurdun üzerine pulbiber ve tereyağı karışımından gezdirdimNane serpiştirdimMaydonoz yaprakları ile süsledim Afiyet olsun, |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|