Makarna Mantısı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarna Mantısı



MAKARNA MANTISI






Malzemeler:
1 paket mantı makarna
250 grkıyma
1/2 demet maydonoz
1 adet soğan
3 ltet suyu ( su ve et su bulyonda olabilir)
1 tatlı kaşığı karabiber
yeterince tuz
Sosu için:
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
arzuya göre yoğurt (sarımsaklı yoğurtta olabilir)
nane

Yapılışı:
Soğanların kabuklarını soydum yıkadım ve rondada püre haline getirdim
Maydonozları ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım
Kıyma,soğan,maydonoz,karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurdum
Et suyunu orta açık ısıda kaynamaya bıraktım
Her bir makarnanın içine kıymalı harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp makarnaların içine doldurdum
Kaynamış et suyunun içine doldurduğum makarnaları ilave ettimYaklaşık 20dkmakarnalar yumuşayıncaya kadar haşladım
Teflon tavada tereyağını erittimÜzerine pulbiber ilave edip 1dkkadar orta açık ısıda kavurdum
Haşlanmış makarnaları kevgir yardımıyla servis tabağına aldımÜzerine yoğurt gezdirdim
Yoğurdun üzerine pulbiber ve tereyağı karışımından gezdirdimNane serpiştirdimMaydonoz yaprakları ile süsledim
Afiyet olsun,

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.