Gujer Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gujer TarifiGujer Tarifi 250 gr + 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 250 gr (1+1/2 su bardağı) un 4 yumurta 250 gr gravyer peyniri (ince rendelenmiş) Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız Fırın tepsiniz büyüklüğünde bir yağlı kağıdı 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp bir kenara bırakınız Kalan 125 gr yağı, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyunuz Tencereyi orta ateşe koyup ara sıra karıştırarak, yağ tamamen suya karışıp, karışım kaynayıncaya kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırınız Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak 3-4 dakika, karışım hamur kıvamı alıp tencerenin kenarlarından kolayca ayrılana kadar pişiriniz Tencereyi tekrar ateşten alıp içine yumurtaları teker teker katınız Hemen arkasından, rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını tencereye ekleyip karıştırınız Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp, yağlanmış kâğıdın üstüne bir halka olacak biçimde dökünüz Kalan 2 çorba kaşığı rendelenmiş peyniri halkanın üstüne serpip keki fırına sürünüz 40-45 dakika, gujer kabarıp altın sarısı bir renk alana kadar pişirdikten sonra, sıcak olarak yada soğutup servis ediniz Not: Klasik bir Fransız çöreği olan gujeri sıcak yada soğuk bir ordövr olarak servis edebilirsiniz |
Gujer Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gujer Tarifi250 Gr Sana Hamurişi 4 Adet yumurta 1 Su Bardağı su 1 Tatlı Kaşığı tuz 250 gr rendelenmiş gravyer peyniri 3 Çay Bardağı un Önce fırınınızı 220 dereceye getirin Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyun ve kaynatınTencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırın Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak, karışım hamur kıvamına gelip tencerenin kenarlarından kolay ayrılır hale gelene kadar pişirinTencereyi tekrar ateşten alıp yumurtaları teker teker katın Rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını ayırıp kalanını tencereye ekleyin ve karıştırınKarışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp yağlanmış kağıdın üzerine bir halka olacak şekilde dökün Ayırdığınız 2 çorba kaşığı peyniri halkanın üzerine serpip fırına sürün40 dakika kadar kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirin Sıcak veya soğuk olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|