El Turşusu Tarifi ( Osmaniye ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
El Turşusu Tarifi ( Osmaniye )El Turşusu Tarifi ( Osmaniye ) Malzemesi: 1 adet kabak 5-6 adet patlıcan 5-6 adet yeşil biber 3-4 diş sarımsak Bir miktar sumak ekşisi Yeterince tuz Yapılışı: Sebzeler yıkandıktan sonra küp, küp doğranır Doğranan bu sebzeler bir miktar su ile 15-20 dakika kadar haşlanır Haşlanan sebzeler süzülerek biraz suya tutulur Bir kabın içine sebzenin miktarına göre su konulur Suyun içine bir miktar sumak ile 3-4 diş dövülmüş sarımsak, tuz ve haşlanmış malzemeler ilave edilirEl turşusu bu işlemlerden 15-20 dakika sonra hazırdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|