İskandinav Elma Tartöletleri Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İskandinav Elma Tartöletleri TarifiİSKANDİNAV ELMA TARTÖLETLERİ Tarifi Hamur: 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 120 gr (1/2 su bardağı) şeker 1 yumurta 180 gr (1+1/2 su bardağı) kendi kendine kabaran un Harcı: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 iri elma (soyulup, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış) 60 gr (1/4 su bardağı) şeker 4 çorba kaşığı kayısı reçeli 1/4 su bardağı badem (kıyılmış) 1 çorba kaşığı pudra şekeri Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız 12 küçük pasta kalıbını biraz tereyağla yağlayınız Orta boy bir kasede tereyağıyla şekeri tahta bir kaşık yada elektrikli çırpıcıyla pürtüksüz krema kıvamına gelene kadar çırpınız Yumurtayı karıştırarak eledikten sonra unu yediriniz Hamuru kıvamlı bir hale gelinceye kadar ellerinizle hafifçe yoğurunuz Sonra 15 dakika buzdolabında bekletiniz Harcı için, tereyağı küçük bir tencerede hafif ateşte eritiniz İçine doğranmış elmaları katıp yumuşayana kadar 15 dakika pişiriniz Karıştırarak şekeri ekleyiniz Hamurun 1/3'ünü ayırarak bir kenara bırakınız Artan hamuru 12 parçaya bölerek, her parçayı top haline getiriniz Her topu elinizin içinde iyice yassılaştırıp tartölet kalıplarına yerleştiriniz Kalıplardaki hamurları hazırladığınız elmalı karışımla doldurup üstlerine birer tatlı kaşığı kayısı reçeli koyunuz Herbirinin üstüne bademleri serpiniz Ayırdığınız hamuru açıp kalıplardan biraz büyük 12 yuvarlak parça kesiniz Pasta kalıplarının kenarlarını nemlendirip, kestiğiniz yuvarlak hamur parçalarını üstlerine koyarak bir çatalla kenarlarını yapıştırınız Tartöletleri 35-40 dakika, üstleri hafifçe kahverengileşene kadar fırının orta katında pişiriniz Fırından alıp, biraz soğuduktan sonra kalıplardan çıkararak üstlerine pudra şekeri serpip servis ediniz Not: Bu küçük tartöletler İskandinav mutfağındandır Genellikle çay yada kahve ile servis edilebildiği gibi pikniklerde de tüketilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|