Ramazan Hoşafları Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Hoşafları TarifiRamazan hoşafları Yapılışı Mazemeleri ÜZÜMLÜ KABAK HOŞAFI Malzemeler: 2 dilim tatlı kabak, 1 su bardağı kuru üzüm, 4 bardak su, 1 su bardağı toz şeker Yapılışı: Kuru üzümü yıkayıp 4 bardak su ile haşlayın Kabakları ilave edin Kabaklar biraz yumuşayınca şekerini ilave edip 5 dk sonra ocaktan alın Soğuyunca buzdolabına alıp en az 3-4 saat dinlendirin ERİK HOŞAFI Malzemeler: 1 kilo hoşaflık erik, 600 gram şeker, 10 bardak su Yapılışı: Erikleri yıkadıktan sonra kaynamakta olan şekerli suya bütünüyle atıp, yumuşayıncaya kadar pişirip, soğumaya bırakın KURU ÜZÜM HOŞAFI Malzemeler: 250 gr kuru üzüm, 2 su bardağı şeker, 5-6 bardak su Yapılışı: Kuru üzümlerin saplarını ayıkladıktan sonra iyice yıkayın Üzümleri bir tencereye koyarak üzerine 5-6 bardak su ilave edin Kuru üzümler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin İki su bardağı şekeri tencereye ilave ettikten sonra bir iki taşım daha kaynatıp, ateşten alın Soğuk olarak servis yapın KURU VİŞNE HOŞAFI Malzemeler: 500 gr kuru vişne, 8 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker Yapılışı: Vişneleri yıkayıp süzdürün Bir borcam tencerede suyu kaynatın Su kaynadıktan sonra vişneleri içine atın Ocağı kısarak 6-7 dakika kadar vişneleri pişirin Şekeri üzerine ekleyin ve eriyinceye kadar ateşte tutun Ocaktan alarak soğuk servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|