Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransız, tarifi, türlüsü

Fransız Türlüsü Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Türlüsü Tarifi



Fransız Türlüsü Tarifi

Marinad:

400 gr (2 su bardağı) tavuk suyu

100 gr elma sirkesi

50 gr limon suyu

2 çorba kaşığı sirke

1 diş sarımsak (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

100 gr (1/2 su bardağı) zeytinyağı

1 tatlı kaşığı maydanoz

Baharat torbası:

4 sap maydanoz

1 fiske kekik

1 defne yaprağı

Sebzeler:

2 küçük boy kereviz (her biri 4'e bölünmüş)

2 küçük boy pırasa (temizlenip, yıkanıp 2 cm boyunda kesilmiş)

2 yeşil dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp ince kıyılmış)

220 gr taze fasulye (kenarları ayıklanıp yıkanmış ve 2 cm boyunda kesilmiş)

8 küçük soğan (soyulup ortalarından 2'ye kesilmiş)

4 enginar göbeği (her biri 4'e bölünmüş)

4 sap maydanoz

2 limon (herbiri 4'e bölünmüş)

Marinad malzemesini büyük bir tencereye koyunuz Orta ateşte kaynattıktan sonra ateşin altını kısıp tencerenin kapağını kapayınız, ara sıra karıştırarak 30 dakika pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp malzemeyi ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzünüz; tahta kaşığın arkasıyle ezerek malzemeyi iyice süzgeçten geçirip posasını atınız

Marinadı içine süzdüğünüz tencereyi ağır ateşe koyunuz Kereviz, pırasa, yeşil dolmalık biber, taze fasulye ve soğanları tencereye ekleyip, sebzeler pişinceye kadar demlendiriniz (Sebzelerin fazla yumuşamamasına dikkat ediniz)Bir delikli kepçe ile sebzeleri tencereden alıp bir kaseye koyunuz Enginarları da kaseye ekleyip tenceredeki marinad suyunu üstlerine dökerek soğuması için bir kenara koyunuz (Taze enginarla yapılırsa, enginarlar önceden limonlu ve tuzlu suda, yumuşayana kadar haşlanmalıdır)

Soğuyunca, kaseyi alüminyum kağıtla örtüp 6 saat, arasıra karıştırarak buzdolabında bekletiniz Kaleyi buzdolabından çıkarıp delikli kepçe ile sebzeleri önceden soğutulmuş bir servis tabağına alınız Üstüne 4-5 kaşık marinaddan gezdiriniz Maydanoz yaprakları ve kesilmiş limonla süsleyip hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.