Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, kalkan, mönier, tarifi

Kalkan Balığı Mönier Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalkan Balığı Mönier Tarifi



Kalkan Balığı Mönier Tarifi

8 dilim kalkan (125'er gramlık)

1/2 su bardağı rafine yağı

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 adet limon, 4'e yarılmış

1 çorba kaşığı Teremyağ

2 çorba kaşığı un

1) Kalkanları yıkayıp kurulayınız Alt ve üstlerini tuzlayıp bastırmadan una bulayınız

2) Sonra bir tavaya yağı koyup kızdırınız ve kalkanları ilâve edip 4'er dakika alt ve üstünü altın sarısı kızartınız

3) Balıkları servis yapacağınız tabağı çıkarıp kenara ayırınız

4) Tavadaki kızartma yağını dökünüz Aynı tavaya 1 çorba kaşığı Teremyağ koyup, hafif kızartınız ve 1 limon suyunu ilâve ederek balıkların üzerine dökünüz ve her balığın üzerine kabuğu tırtıllanıp lira gibi kesilip kıyılmış maydanoza bulanmış birer limon koyup hemen servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.