Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransız, köy, tarifi, yahnisi

Fransız Köy Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Köy Yahnisi Tarifi



Fransız Köy Yahnisi Tarifi

1,5 kg sığır eti (kuşbaşı doğranmış)

250 gr jambon (2 cm kalmlığında kesilmiş)

250 gr (1 su bardağı) un

250 gr mantar (yıkanıp kurulanmış ve ince doğranmış)

600 gr domates (soyulup, çekirdekleri çıkarılarak irice doğranmış)

3 diş sarımsak (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince kıyılmış)

3/4 su bardağı et suyu

10 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp ortalarından ikiye bölünmüş)

Marinad:

1+1/4 su bardağı et suyu

1/4 su bardağı sirke

2 tatlı kaşığı tuz

6 tane-karabiber

1 çay kaşığı kekik

1 defne yaprağı

2 diş sarımsak (dövülmüş)

4 orta boy soğan (ince doğranmış)

4 orta boy havuç (temizlenip ince doğranmış)

Baharat torbası:

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

4 sap maydanoz

1 fiske kekik

1 defne yaprağı

Büyük bir kasede marinad malzemesini iyice karıştırınız Kuşbaşı etleri içine koyup marinada bastırınız Kasenin üstünü kapatıp buzdolabında 12 saat, ara-sıra karıştırarak bekletiniz

Orta boy bir tencereye yarısına kadar su doldurup, suyu orta ateşte kaynatınız İçine jambon dilimlerini atıp 10 dakika kaynatınız

Tencereyi ateşten alıp suyunu süzddükten sonra, jambonları kâğıt peçete ile kurulayınız

Eti marinaddan çıkarıp kurulayınız; marinadın suyunu ve sebzelerini saklayıp defne yaprağını atınız

Fırınınızı orta sıcaklığa (170° C) getirip ısıtınız

Bir kaseye unu koyup kuşbaşı etleri bu una bulayınız Fazla unun gitmesi için etleri hafifçe silkeleyiniz Büyükçe bir tencerenin dibine 2-3 jambon dilimi diziniz Üstüne birkaç kaşık marinadın sebzesinden koyup domates ve mantardan da biraz ekleyiniz Üstüne bir sıra kuşbaşı etten diziniz Dövülmüş sarmısak, portakal kabuğu ve maydanozu serpip, baharat torbasını ekleyiniz Sonra bir kat marinadın sebzesinden, bir kat domates ve mantar, bir kat et dizip en üste jambon dilimlerini sıralayınız

Et suyu ve marinadı tencereye döküp siyah zeytinleri ekleyiniz

Tencereyi orta ateşe koyunuz Kaynamaya başlayınca fırına sürüp 4 saat, etler iyice yumuşayana kadar pişiriniz Tencereyi fırından çıkarıp üstündeki fazla yağı kaşıkla alınız Tadına bakıp gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyerek hemen servis ediniz

Not: Bu yahni haşlanmış taze patates ve yeşil salata ile servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.