Soğanlı Omlet Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı Omlet TarifiSOĞANLI OMLET TARİFİ SOĞANLI OMLET Malzeme: 2 baş soğan karabiber 2 kaşık sıvı yağ 3 yumurta tuz Yapılışı: Soğanları ince ince kıyın Hafif ateşte yağ ile beraber hafif kavuran Soğanları kısık ateşte iyice pişirin Bir kabın içinde yumurtaları sıvıyağ, karabiber ile çırpın Soğanı da ilave edip karışımı kızgın yağa atın Karıştırmadan kısık ateşte pişirin Bir tabakla ters döndürdükten sonra diğer tarafını da pişirin servis tabağına alın |
Soğanlı Omlet Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı Omlet TarifiSoğanlı Omlet Tarifi Soğanları ince ince kıyın Bir kabın içinde yumurtaları, tereyağını, biraz biber ile çırpın Soğanı da katın Tavadaki tereyağı veya zeytinyağını kızdırın Karışımı kızgın yağa atın Bir kaşık ile karışımın tavaya yayılmasını sağlayın Soğanlı omlet en az 1 dakika hiç dokunulmadar pişirilmelidir Tava sallandığı zaman omlet yerinden oynarsa, omletin diğer yüzünü çevirip pişirmek gerekecektir Omleti çevirmek için tavaya ocağın üzerinden biraz havaya kaldırın Tavayı, vücudunuzdan aksi yöne sallayarak önce omletin tavanın kenar kısmına gitmesini sağlayın Sonra çok seri bir hareketle tavayı yukarı kaldırırken omletin ters dönmesini sağlayın Omletin arka yüzünü de kızarttıktan sonra hemen servis yapın |
Soğanlı Omlet Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı Omlet Tarifi6 yumurta 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 küçük soğan (ince halkalara doğranmış) 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı soğuk su 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı yağ kızdırıp, soğanları ekleyerek 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz Tavayı ateşten alıp bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız Orta boy bir kasede yumurta, tuz, biber, su ve maydanozu çatalla iyice çırpınız Kalan 1 çorba kaşığı yağı, büyük bir omlet tavasında kızdırıp, yumurtalı karışımı akıttıktan sonra karıştırınız Birkaç saniye, dibinin biraz tutması için bekleyiniz Spatulayla, omletin kenarını kaldırıp, tavayı öne doğru eğerek üstteki pişmemiş yumurtayı tavaya akıtınız Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup birkaç saniye, omletin dibinin yeniden biraz tutması için bekleyiniz Omletin üstüne pişmiş soğanları boşaltıp, tavayı yeniden öne eğerek, spatulayla omleti yarım daire biçiminde ikiye katlayınız Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız Omleti ikiye yada üçe keserek servis ediniz Not: Soğanlı omleti, kızarmış patates ve brüksellahanasıyla servis edebilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|