Deniz Ürünleri Yahnisi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Yahnisi TarifiDeniz Ürünleri Yahnisi MALZEMELER 1 Su Bardağı Sek Beyaz Şarap 1/2 Kg Kalamar (temizlenip halka biçiminde kesilmiş) 2 Kalkan Balığı Dilimi (kemikleri çıkarılmış) 20 Midye İçi (midyeleri fırçalayıp temizleyiniz; kaynar suda haşlayıp, kabuklarını açarak içlerini çıkarınız) 250 gr Karides (kabukları ayıklanmış) 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çorba Kaşığı Un 1 Çay Kaşığı Karabiber 30 gr Tereyağ (2 çorba kaşığı) 1 Çay Kaşığı Kekik 2 Çorba Kaşığı Maydanoz (kıyılmış) 60 gr Ceviz İçi (1/2 su bardağı) 85 gr Acı Krema (1/3 su bardağı) HAZIRLANIŞI Lezzetli bir yemek olan deniz ürünleri yahnisi, pirinç pilavı ve yeşil salatayla servis edilir ![]() Geniş bir tencereye yarım su bardağı beyaz şarabı, kalamar dilimlerini, limon suyunu, tuzu ve biberi koyup orta ateşte kaynayıncaya kadar ısıtınız Ateşi kısıp karışımı 20 - 30 dakika daha hafifçe kaynatınız; kalamarları bir delikli kepçeyle servis tabağına alıp bir kenara bırakınız![]() Kalkan balığı dilimlerini ve kalan yarım su bardağı şarabı, kalamarları pişirdiğiniz tencereye ekleyip 7 - 8 dakika, balık dilimleri yumuşayıncaya kadar pişiriniz Balıkları delikli kepçeyle ayrı bir tabağa alıp bir kenara bırakınız![]() Tencerenin içindeki suyu bir kaba süzerek kenara bırakınız ![]() Geniş bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz Tavayı ateşten alıp 1 çorba kaşığı unu ekleyerek, pürtüksüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırrnız Kaba süzdüğÜnüz balık suyunu ve 1 çay kaşığİ kekiği karıştırarak katınız Bu karışımı orta ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak ısıtınız Ateşi kısıp karışımı 2 dakika daha hafifçe kaynatınız![]() Midye içlerini pişirdiğiniz kalamarları, balık dilimlerini, karidesleri ve ceviz içlerini sosa ekleyip 8 - 10 dakika, karışımın bütün malzemesi iyice pişinceye kadar pişiriniz Kremayı katıp karıştırarak sosu 1 dakika, kaynatmadan ısıtınız![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|