(Sengeser) Yapması Basit Ama Tadını Tutturmak İçin Maharet Lazım |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
(Sengeser) Yapması Basit Ama Tadını Tutturmak İçin Maharet LazımSengeser Altı kişilik yemek tarifiMalzeme1 kg kuşbaşı et, yarım kilo mercimek, iki baş büyük soğan, kurut, yeteri kadar yağ ve salça Yapılışı:Et ve mercimek ayrı ayrı pişirilir Ayrı bir tencereye soğanlar halka halka doğranır Yağda pembeleşinceye kadar kavrulur İstenildiği kadar salça ilave edilir Daha sonra et ve mercimek tencereye ilave edilir Yeteri miktarda tuz ve az bir miktar su ilave edilerek 15 dakika orta ateşte pişirilir![]() Ayrı bir kapta kurut su ile ezilir Pişen yemek servis tabaklarına servis yapılır Üzerine istenildiği oranda ezilmiş kurut dökülür![]() Afiyet olsun
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|