Pancar Soslu Hindi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Soslu Hindi Tarifi



Pancar Soslu Hindi

500 g hindi eti (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
125 g pancar sapı (ince kıyılmış)
4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
3 orta boy patates (kabukları soyulup, haşlandıktan sonra, püre haline getirilip, soğutulmuş)
350 g lor peyniri (az yağlı)
125 g taze soğan (doğranmış)
1 çorba kaşığı hardal (tercihen tane hardal)
1 çorba kaşığı fesleğen (kıyılmış)
4 ekmek dilimi (kabukları alındıktan sonra ıslatılıp, ufalanmış ve kurutulmuş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
Pancar sosu:
10 g (2 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 orta boy pancar (kabuğu soyulup, ince şeritler halinde kesilmiş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı tuzsuz tavuk (ya da hindi) suyu
1 çorba kaşığı hardal (tercihen tane hardal)
4 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı patates (ya da mısır) nişastası (1 çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş)

Zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Isınınca kıyılmış pancar saplarını ve sarmısakları koyup, ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve sebzeleri yaklaşık 3 dakika pişirin Tencerenin kapağını kaldırıp, karıştırdıktan sonra, tencereyi a-teşten alarak, bir kenarda soğumaya bırakın
Önce fırınınızı 190°C'a(5'e) ısıtınBir salata kâsesinde hindi etleri, patates püresi, lor peyniri, taze soğanlar, hardal, fesleğen, ufalanmış ekmekiçinin yarısı ve tenceredeki pancar suyu - sarmısak karışımını karıştırıp, tuzu ve karabiberi serpin Yeniden karıştırıp, karışımdan 10 cm çapında, 1 cm kalınlığında 16 yassı köfte yaparak, bir kenara bırakın
Sosu hazırlamak bir tencereye tereyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince pancar şeritleri ve tuzu katıp, 5 dakika pişirin Tavuk suyunu ekleyip, ateşi kısarak, sosu suyunun 2/3'ünü çekinceye ve pancar şeritleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirmeyi sürdürün Sonra hardalı, taze soğanları, erimiş patates (ya da mısır) nişastasını katıp sosu hafifçe koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayın
Köfteleri kalan ekmekiçine bulayıp, yapışmayan bir fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiyi fırına vererek, köfteleri 15-20 dakika pişirin
Tepsiyi fırından alıp, köfteleri 8 düz tabağa çıkarın Üstlerine kaşıkla sosu bölüştürüp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.