Ekşili Et Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Et TarifiEkşili Et Malzemeler 750 gr kuzu eti 1 Çorba kaşığı margarin 2-3 Adet soğan 2-3 Adet domates Yarım limon Tuz, karabiber Maydanoz Hazırlanışı Domatesleri yıkayın Etleri küçük küçük doğrayın Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, eğer yağsızsa içine yağ ekleyerek kendi suyuyla kavurun Etler renk değiştirene ve suyunu çekene dek kavurun Bu arada soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın Etler kavrulunca içine soğanları ekleyip, bir süre karıştırın 5-10 Dakika sonra doğranmış domatesleri ilave edin(Dilerseniz hepsini aynı anda da ekleyebilirsiniz) Tercihe göre kıyılmış maydanoz katın Tuz ve karabiber koyun Tencereye kaşık sokmadan, arada bir sallayarak karıştırın Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra yarım limon sıkın Sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|