Kremalı Mantarlı Somon Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Mantarlı Somon TarifiKremalı Mantarlı Somon Tarifi 4 Kişilik Gerekli Malzemeler: Somon (4 dilim, 500 gram) Taze soğan (4 adet) Mantar (100 gram) Kırmız biber (1 adet) Maydanoz (1/4 demet) Sarımsak (4 diş) Un (2-4 yemek kaşığı, balıkları unlamak için) Limon suyu (4 yemek kaşığı) Krema (1 çay bardağı) Su (1 çay bardağı) Tuz (1,5 tatlı kaşığı) Karabiber (1 tatlı kaşığı) Zeytinyağı (4 yemek kaşığı) 1 adet temizlenmiş kırmızı biberi ince ince doğrayın Arkasından 100 gram taze mantarı ince ince dilimleyin Önceden yıkayıp temizlediğiniz taze soğanları küçük kuşbaşı biçiminde doğrayın 4 diş sarımsağı ince ince dilimleyin Maydanozları ince ince dilimleyin Bir tabağın içine 2 yemek kaşığı un koyun Tabağa koyduğunuz unla dilimlenmiş somonu unlayın ve fazla unu silkin Bir tavanın içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve üzerine 500 gram somonu veya daha küçük somon dilimlerini, bütün şekilde yerleştirin Bu şekilde somonu kızarana kadar yaklaşık 6-7 dakika yüksek ateşte çevirerek pişirin Hafif kızaran somonun üzerine önceden dilimlediğiniz mantarları sarımsakları, taze soğanları, biberleri ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın Arkasından 1 çay kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay bardağı krema ve önceden dilimlediğiniz maydanozları ekleyerek tavanın kapağını kapatın ve yemeği kaynamaya bırakın Bu şekilde yaklaşık 7-8 dakika daha pişirin Pişen balığınızı kayık bir servis tabağına alarak servise hazır hale getirin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|