![]() |
Ciğer Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğer Kebabı TarifiCiğer Kebabı Tarifi Malzemesi: 1 adet ciğer, 1 su bardağı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı un, kâfi miktarda kırmızı biber ve tuz ![]() Hazırlanışı: Ciğerin dış zarı ve kenarındaki sinirleri alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ciğer Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğer Kebabı TarifiCiğer Kebabı Tarifi 750 gr kuzu ciğeri (kalın dilimlenmiş) 1 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 50 gr (1/4 su bardağı) + 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı kimyon 3 orta boy soğan (ince dilimlenmiş) Izgarayı önce orta sıcaklığa getirip ısıtınız ![]() Kuzu ciğerlerine limon suyu serpip 10 dakika bir kenara bırakınız ![]() ![]() Ciğerleri alüminyum kâğıda yan yana sıralayarak ızgaraya koyunuz ![]() ![]() ![]() Keskin bir bıçakla, ciğerleri 2,5 cm'lik küpler halinde kesip, bir tabağın içinde teker teker kimyona bulayınız ![]() ![]() Geri kalan yağı, orta boy bir tavada, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Bu arada, şişleri ızgarada ara sıra çevirerek 4-6 dakika iyice yumuşayana kadar pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten alıp, soğanları ısıtılmış servis tabağına dökünüz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|