![]() |
Kuzu Kızartması Tarifi ( Soslu ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Kızartması Tarifi ( Soslu )Kuzu Kızartması Tarifi ( Soslu ) 800 gr kuzu böbrek yatağı (200'er gr'lık 4 parçaya bölünmüş) 75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı 5 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 5 orta boy domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkartarak kuşbaşı doğranmış) 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 3+1/2 su bardağı et suyu Bir tavada, orta ateşte, 2 çorba kaşığı tereyağ eritip, yağ kızınca etleri ekleyerek, 5-6 dakika, her iki yanları hafifçe kahverengi olana kadar kızartınız ![]() ![]() Orta boy bir tencerede, orta ateşte, kalan 3 çorba kaşığı yağı eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tenceredeki su kaynar kaynamaz, tencerenin ağzını kapatıp, orta ateşte 1 saat pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|