![]() |
Patlıcanlı Kuzu Güveci Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Kuzu Güveci TarifiPatlıcanlı Kuzu Güveci Tarifi 500 gr kuzu eti (kuşbaşı kesilmiş) 2 patlıcan 1 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tuz 500 gr mantar (temizlenmiş) 120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 4 çorba kaşığı un 2+1/2 su bardağı et suyu 1 dolmalık biber (çekirdekleri ayıklanıp, doğranmış) 4 çorba kaşığı taze ekmek içi 1 çay kaşığı karabiber ![]() Büyük bir tavaya 4 çorba kaşığı (60 gr) yağ koyup, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Patlıcanları 2,5 cm boyutlarında, küp biçimi doğrayıp, süzgece koyarak, üstlerine 1 çorba kaşığı tuz serpip, 30 dakika bekletiniz ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız ![]() Mantarları kalın dilimler halinde doğrayınız ![]() ![]() ![]() Mantarları kızarttığınız tencereye 2 çorba kaşığı yağ koyup, yağ kızarınca soğan ve sarımsakları, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz ![]() ![]() ![]() Doğranmış patlıcanları, mantarları, doğranmış dolmalık biberi, kuşbaşı etleri, kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı biberi bir güvece yerleştiriniz ![]() ![]() Üstünü ekmek içiyle örtüp, kalan 1 çorba kaşığı yağı ufak ufak parçalar halinde serptikten sonra, fırında, 30 dakika, üstü kızarana kadar pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|