Hatay Maklubesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Maklubesi Tarifi



Hatay maklubesi tarifi

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı et suyu veya su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
1 çorba kaşığı sıvı yağ (üzeri için)
250 gr kuşbaşı et (bonfilelik et tercih edilir)
3 orta boy patlıcan (kemer patlıcan)
50 gr badem (kıyılmış)
tuz
karabiber
1/4 limon suyu

Hazırlanısı
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim Patlıcanları alacalı soyup boyuna uzun dilimlere keserek tuzlu suda yarım saat bekletelim Patlıcan dilimlerini yıkayıp kurulayarak kızgın sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartıp bekletelim Bir tencereye etleri alıp bıraktıkları suyu çekene dek ara sıra karıştırarak kavuralım Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve tuz ekleyerek yumuşayana dek haşlayalım Patlıcan dilimlerini, yuvarlak tabanlı bir tencerenin kenarlarına bir uçları dışta ve ortası boş kalacak şekilde yan yana ve aralıksız sıralayalım Ortadaki boşluğa etlen yayalım Pirinçleri birkaç su nişastası gidene dek yıkayıp suyunu iyice süzelim Tencereye sıvı yağı alıp pirinçleri ekleyerek şeffaflaşana dek kavurup ateşten alalım Pirinçleri etlerin üzerine yayarak sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım Pilavı ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek hiç karıştırmadan pişirip ateşten alarak 15-20 dk demlendirelim Pilavı servis tabağına ters çevirerek tencereden çıkaralım Sıvı yağı kızdırıp bademleri ekleyerek yarım dk kavuralım Bademli yağı pilavın üzerine gezdirerek servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.