Cılbır (Niğde) Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cılbır (Niğde) TarifiCılbır (Niğde) Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kıymayı bolamadı koy En aşağıdan yarım kilo soğanı ayitle Kıymayı yağda güzelce çevir Biraz su tuz ilave et yarım saat pişir inmesine yakın iki yumurta kır kırıştır: onla iki üç dekika pişir |
Cılbır (Niğde) Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cılbır (Niğde) TarifiÇılbır Malzemesi 1/2 kahve fincanı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 6 yumurta 3 diş sarmısak 15 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı kırmızı biber Çukur ve yayvan bir kaba iki üç parmak derinliğinde su koyup sirke ve tuzu ilave edin Sirkeli suyu harlı ateşte kaynatın Ateşi kısın Su kaynarken yumurtaları, parmaklarınız adeta suya değer-cesıne, teker teker kırın Birkaç dakika sonra yumurtaların üzerleri ak-larıyla kaplanarak katılaşmaya başlayacaktır Bu sırada yumurtaları delikli ve düz bir kepçe ile, sularını süzdürerek önceden ısıtılmış düz bir servis tabağına aktarın Sarmısağı dövüp çırparak yoğurda yedirin Sarımsaklı yoğurdu servis tabağındaki yumurtaların üzerine dökün Küçük bir kapta orta ateşte tereyağını eritin Yağ kızmaya başlayınca kırmızı biberi katıp karıştırın Kızdırılmış biberli yağı yoğurdun üstüne gezdirin ve servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|