Hollanda Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Yahnisi Tarifi



Hollanda Yahnisi Tarifi

1 kg kemiksiz dana eti (tek parça halinde)
1 litre su (5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
6 büyük havuç (kabukları kazınmış ve doğranmış)
2 orta boy soğan (irice doğranmış)
1 kg patates (kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş)
1 çay kaşığı karabiber

Eti büyük bir tencereye koyup su ve tuzu ekleyerek orta ateşte kaynatınız Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını kısarak 3 saat pişiriniz
Sonra, havuç ve soğanları katıp, tencerenin ağzı açık olarak 30 dakika, hafif ateşte pişiriniz Patates ve biberi ekleyip 30-40 dakika daha, ete keskin bir bıçak rahatça batırılır hale gelinceye kadar pişiriniz Sivri uçlu iki kaşıkla eti tencereden çıkarıp bir kenarda sıcak tutunuz
Sebzeleri süzgeçten süzüp bir tencereye aktarınız Bir tahta kaşığın tersi ile sebzeleri ezip püre yapınız
Püreyi önceden ısıtılmış servis tabağının ortasına yerleştiriniz
Keskin bir bıçakla eti kalın dilimler halinde keserek, pürenin çevresine dizip servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.