Patlıcan Yatağında Antrikot Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Yatağında Antrikot TarifiPatlıcan Yatağında Antrikot Tarifi Malzemeler 6-7 adet kemer patlıcanı, 1000 gr antrikot et, Yeterince zeytinyağı, 4 adet olgun büyük domates, 4 adet yeşil sivribiber, 6 diş sarmısak, Yeterince tuz, Üzerlerine serpmek için kaşar veya izmir tulum peyniri rendesi, Yapılışı Patlıcanları bütün olarak közleyelim yada fırında yumuşayıncaya kadar pişirelim Eti küçük şeritler halinde doğrayıp yeteri kadar yağla ateşte çevirip içine biber, samısak, domates ve baharatını atıp iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim ve tuzunu atalım Patlıcanları ortadan yarıp kenarlarındaki kabukları temizleyip içini ezelim ve etli harçtan içlerine doldurup üzerine peynir rendesi dilerseniz biraz kıyılmış maydanoz serpelim fırın tepsisine biraz salçalı su koyup orta hararette 10-15 dakika pişirip servis edelim afiyet |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|