Etli Barbunya Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Barbunya Tarifi



Etli Barbunya Tarifi

500 gr kuru barbunya
300 gr kuşbaşı dana eti
5 çorba kaşığı sadeyağ
3 baş soğan
1 adet acı küçük kırmızı biber
2 çorba kaşığı salça
4-5 diş sarmısak
1 çorba kaşığı biber salçası
3 su bardağı et suyu
Yeterince tuz, biber

YAPILIŞI:
Barbunyaları bir gün önceden suda bekletiniz Bekleyen barbunyaları sudan süzüp, tuzlu suda haşlayınız Bir taşım kaynatıp suyunu süzünüz öte yandan bir tencereye sadeyağ ve halka halka doğranmış soğanları koyup, soğanlar sararıncaya kadar kavurunuz Soğanlar sararınca küçük kuşbaşı doğranmış etleri ilave ediniz Etler suyunu sulanıp çekince, sulandırılmış salçaları ekleyip, karıştırınız İki el karıştırdıktan sonra haşlanmış barbunyaları ilave ediniz Tuzunu, biberini küçük kırmızı biberi parçalamadan (Parçalarsanız çok acı olabilir) sarımsakları bütün olarak ekleyiniz Üzerine sıcak et suyunu veya et suyu tabletinden yaptığınız suyu döküp, barbunyalar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz Eğer barbunyanın cinsi çok su çekiyorsa biraz sıcak su ilave ediniz Çünkü bu yemek sulu olmalıdır Su ilave edince tekrar tuzunu, biberini kontrol ediniz Sıcak sıcak, kaşıkla yenmek üzere ikram ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.