Oruk Tarifi ( Kilis )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oruk Tarifi ( Kilis )



Oruk Tarifi ( Kilis )

Malzemesi:
3 su bardağı çiğ köftelik bulgur
1 kg orta yağlı makinede iki kez çekilmiş veya dövülmüş et
2 çorba kaşığı nane
1 baş soğan
1 baş sarımsak
yeterince kırmızı biber, karabiber ve tuz

Yapılışı:
Bulgur tepsiye konur Su ile hemen ıslatılır Kaşıkla karıştırılır Soğan ve sarımsak çok küçük olarak üzerine doğranır Nane, kırmızı biber, karabiber ve tuz ilave edilerek yoğrulur 20-25 dakika sonra et karıştırılır Yumuşayıncaya kadar yoğurma işlemine devam edilir Köfte tepsinin bir yanında toplanır Sıkımlanır ve sıkımlar şişlerde "Adana Şiş Kebap / Adana Kebap" şekline getirildikten sonra hafif meşe kömürü ateşinde pişirilir İstenirse sıkımlar ızgara köfte şekline de dönüştürülebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.