İspanaklı Piliç Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Piliç TarifiIspanaklı piliç Malzemeler: 2 adet piliç göğsü (kemiksiz, kus gözü doğranmış), 2 adet orta boy kuru soğan, 2 diş sarmısak, 4 adet soyulmuş domates, 4 adet sivri biber, 2 bağ ıspanak, 6 yemek kaşığı sıvı yağ, 1,5 yemek kasığı Tuzot Ispanakları iyice yıkayıp, sudan teker teker çıkarıp süzün Bir tencereye 2 bardak su koyup, yarım kaşık Tuzot'u da ilave edin Ispanakları doğramadan tencereye dizin Ocağın üzerine koyup, orta ateşte 20 dakika haşlayın Haşlanmış ıspanakları süzgece alıp, iyice süzün ve beklemede bırakın Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları, piliç etini 15 dakika soteleyip, domatesi, biberi, Tuzot'u da ilave edip, 5 dakika hepsini bir arada pişirin Ispanakları tepsiye dizip, bu karışımı ıspanakların üzerine pay edin Kalan suyunu da pay ettikten sonra, 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, porsiyon olarak servis yapın |
İspanaklı Piliç Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Piliç Tarifi3 Yemek Kaşığı Sana Klasik 2 Su Bardağı tavuk suyu 2 Adet orta boy domates 2 Adet kuru soğan 1 Tutam karabiber 6 Adet piliç kalça 4 Diş sarımsak 0,5 Su Bardağı Rendelenmiş kaşar peyniri 300 gr ıspanak 1 Tutam tuz Domatesleri küp küp doğrayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Sarımsakları kıyınız Piliç kalçaları küp küp doğrayınız Ispanakları haşlayıp, doğrayınız Yayvan bir tencerede Sana yağını kızdırıp, içine doğranmış tavukları ilave edip, renk verdiriniz Tavuklar renk alınca içine doğranmış kuru soğanları ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz Daha sonra içine ıspanakları, tuzu, karabiberi, ilave edip, kavurunuz Harcı, fırın tepsisine alıp, en son olarak üzerine tavuk suyunu, domatesleri, koyup, rende kaşarı serpiniz Yemeği önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 20–25 dak pişirip servis ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|