Lüfer Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lüfer Yahnisi Tarifi



Lüfer Yahnisi Tarifi

1 lüfer
1 ince doğranmış kırmızı soğan
1 diş sarımsak
1 kabuğu soyulmuş ve ince doğranmış domates
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 kabuk tarçın,
1 adet defneyaprağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
½ çay kaşığı toz karabiber
1 çay kaşığı tuz

Lüfer temizlenip yıkanır ince dilimler şeklinde dilimlenir Zeytinyağında iki tarafı kızartılır Balıklar tabağı alınır Tavada zeytinyağı kızdırıp ince doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir Soğanlar iyice pişince domates ilave edilir, karıştırılır Tuz, biber, kabuk tarçın, sirke, kuş üzümü, defneyaprağı ilave edilip bir bardak su eklenir Bir taşım kaynatıldıktan sonra kızarttığımız balık dilimleri kaynayan sosa ilave edilir Ağır ateşte sekiz – on dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alınır Sıcak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.