![]() |
Muzlu Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muzlu Piliç TarifiMuzlu Piliç 4 piliç budu (derileri temizlenip, her budun incik ve kalan bölümleri kesilerek ayrılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 iri soğan (enlemesine 8'e kesilip, halkalara ayrılmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 50 cl ![]() 70 g (yaklaşık 4 çorba kaşığı) krema 1 iri domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri parçalar halinde doğranmış) 1 küçük muz (1 cm kalınlığında dilimlenmiş) bir tutam hindistancevizi rendesi Piliç parçalarının üstüne tuzun yarısı ve karabiberi serpin ![]() ![]() ![]() Soğanları ekleyip, sık sık karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() Tavuk suyunu ekleyip, ateşi biraz açarak, karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() Başka bir tencereye domatesler ve kremayı koyup, karıştırdıktan sonra, tencereyi kısık ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı tabaktaki piliç parçalarının üstüne kaşıkla döşeyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|