Susamlı Piliç Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susamlı Piliç Kızartması Tarifi



Susamlı Piliç Kızartması Tarifi

125 g ince Bakpi Piliç tavuk dilimleri

½ yumurta beyazı

2 adet ince ince kıyılmış taze soğan

1 çorba kaşığı susam yağı tuz ve karabiber

4 dilim tost ekmeği

25 g susam sıvı yağ

Bakpi Piliç dilimleri, yumurta beyazı, taze soğan, susam yağı, tuz ve karabiberden oluşan malzemeyi karıştırarak, yumuşak bir hamur haline getirin Her ekmek diliminin üzerine, 1cm kalınlık oluşturacak şekilde bu karışımdan yedirin Her bir dilimi 3 parmak eninde dilimlere bölün

Her parçayı susam tohumlarından oluşan bir kâseye batırarak, üstünün tamamen susamla kaplanmasını sağlayın Sıvı yağı derin bir tavada 180°Cye ulaşana dek kızdırın Isıyı ölçmek için içine bir küp ekmek parçası atın; 180°C ısıda ekmeğin 30 saniyede kızarması gerekir

Her seferinde birkaç adet olmak üzere, susamlı dilimleri tavaya atın Dilimlerin her iki tarafı da nar renginde kızarana kadar 3-4 dk bekletin Tavadan aldığınız dilimlerin yağını bir kağıt havlu üzerinde süzdükten sonra, sıcakken servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.