Terbiyeli Dana Göğüs Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Dana Göğüs Tarifi



Terbiyeli dana göğüs tarifi

Dananın göğüs altından 1 kilo alınız, bir boyda ufak ufak doğrayınız, tuzunu koyunuz, kuvvetli ateşe sürünüz, kaynadığı zaman köpüğünü alınız, sonra tencereyi orta bir ateşe çekiniz İçine 3 karanfil sokulmuş 1 soğan, yuvarlak doğranmış 1 havuç koyunuz, kapatınız Etler pişince bir kaba süzünüz Başka bir tencerede Ak Meyane yapınız Bunu süzdüğünüz su ile ıslatınız Tencereyi hafif ateşe sürünüz Sonra içine biraz karabiber, konserve mantarla haşlanan eti koyunuz İki üç dakika yavaş yavaş pişirip indiriniz Dört yumurta sarısını bir parça tereyağı ve bir limonla çalkalayınız, biraz da ince kıyılmış maydanoz ilâve ederek tencereye boşaltınız, iyice karıştırdıktan sonra tabağa koyunuz

Not: Havuç, et yemeklerinin lezzetini artırır Baharatlar da öyledir Bunun için et yemeklerinde kesinlikle havuç ve baharat kullanınız Göğüs yerine dananın kol, but, file ya da hangi parçası olursa olsun yukarıdaki gibi pişirilebiliR

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.