Dana Etli Enchilades Tarifi ( Meksika )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Etli Enchilades Tarifi ( Meksika )



Dana Etli Enchilades Tarifi ( Meksika )

1 kg dana steak (bütün)
12 adet tortilla (mısır unu ile yapılmış)
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 küçük baş soğan
2 diş sarımsak
3 su bardağı enchilada sos
1 su bardağı taze kaşar rendesi
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için sıvıyağ
servis için:
1/2 su bardağı kıyılmış taze soğan
ekşi krem

Fırını 170 derecede kızdırın Eti bütün olarak fırın tepsisine serdiğiniz alüminyum kağıdın üzerine koyup kağıdın kenarlarını biraz yukarı doğru kıvırın Etin her tarafını sıvıyağ ile yağlayın Üstüne tuz, kekik, kimyon serpin ve elinizle ovarak ete baharatları biraz yedirin Soğanı temizleyip dörde bölün ve etin yanlarına koyun Sarımsakları soyup dövün ve etin üzerine sürün Daha sonra başka bir alüminyum kağıdı etin üstüne kapatıp, alüminyum kağıtların uçlarını birleştirin Buharın çıkması için kapattığınız kıyılarda biraz açıklık bırakın Fırına atarak, et, çatalla parçalanacak hale gelinceye kadar 3 saat pişirin
Eti fırından çıkarın Alüminyum kağıdı dikkatlice açın ve eti iki çatal yardımı ile didin
Enchilada Sos'un 1/2 su bardağını etin üzerine ilave edin ve iyice karıştırın Enchilada Sos'un bir kısmını bir kaşıkla dikdörtgen bir fırın kabının dibine yayın Kalan Enchilada Sos'u bir tavaya koyun ve kısık ateşte yavaşça ısıtın Başka bir tavaya hemen hemen 2 cm derinlikte sıvıyağ koyun ve kızdırın Yalnız yağınızı yakmamaya ve duman çıkacak kadar kızdırmamaya dikkat edin Tortilla'yı içine attığınızda yağ biraz cızırdıyorsa ve yağda küçük kabarcıklar oluşuyorsa yağ gerektiği kadar kızmıştır
Yağınız gerekliği gibi kızınca, bir Tortilla'yı alın ve kızgın yağa atın Tortillanın iki tarafını, hızlıca çevirerek 2'şer saniye kızartın Yavaşça silkeleyerek tavadan çıkarın ve içine Enchilada Sosu koyduğunuz diğer tavaya koyun Tortilla'yı iyice sosa batırıp çevirin, iki tarafını da sosa buladıktan sonra düz bir tabağa alın Ortasına hazırlamış olduğunuz etlen 2-3 çorba kaşığı kadar koyun Tortilla'yı sararak yağlamış olduğunuz fırın kabına koyun Tüm Tortilla'lan bu şekilde hazırlayıp fırın kabına dizin
Tavada kalan Enchilada Sos'u hazırladığınız Enchililada'ların üstüne dökün Sosun üstüne rendelenmiş taze kaşar serpin ve sıcak fırında 10 dakika peynir eriyinceye kadar pişirin
Fırından çıkarıp üzerine kıyılmış tane soğanları serpin ve yanında ekşi kremle servis yapın

Not: Ekşi krem bulamazsanız, normal krema içine 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu koyup karıştırın Dilerseniz bu yemeği haşlanmış tavuk eti ile de yapabilirsiniz Yalnız tavuk etini dittikten sonra tereyağı ile tavadan geçirirseniz yemeğiniz daha lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.