Sarımsaklı Haşlama Köfte Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı Haşlama Köfte TarifiSarımsaklı Haşlama Köfte Tarifi Malzemeler Köfte için: 2 su bardağı köftelik bulgur 1 yemek kaşığı biber salçası 1 fincan irmik 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 tutam kimyon 1 fincan un 1 adet limon Sosu için: 2 yemek kaşığı domates salçası 5 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1-2 tutam maydanoz Hazırlanışı: Derin bir kapta bulgur, irmik ve tuz karıştırılır, su da ilave edilerek 15 dakika kadar dinlendirilir Daha sonra dinlenmiş olan harca un ve yumurta ilave edilerek 5-10 dakika yoğrulur Kıvama geldiğinde zeytin büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve işaret parmağıyla hafifçe şekil alacak şekilde bastırılır Köfteleri alacak büyüklükte bir tencerede su kaynatılarak içine tuz ve limon sıkılır Daha sonra köfteler suya atılır, köfteler suyun yüzüne çıkınca pişip pişmediği kontrol edilerek süzülür Sos için teflon tavada zeytinyağı iyice kızdırılarak ince kıyılmış sarımsaklar pembeleşinceye kadar yağda sotelenir Salçası da ilave edilerek bir süre daha pişirildikten sonra ocaktan kaldırılmadan pul biber de karıştırılarak sos tamamlanır Köfteler servis tabağına yerleştirildikten sonra üzerinde sos gezdirilerek ve isteğe göre maydanoz da konularak sıcak servis yapılır |
Sarımsaklı Haşlama Köfte Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı Haşlama Köfte Tarifi1 kg bulgur 2 su bardağı un 1 su bardağı irmik 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı salça 1 baş sarmısak 1 adet domates 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tutam maydonoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Bulgur, irmik geniş bir kabın içerisinde sıcak suyla ıslatılıp yoğrulur İçerisine un ve en son yumurtalar ekleneler iyice yoğrulur Yoğrulan hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yurlanır Yuvarlanan hamurların ortasına parmak bastırılır Köfte hamuru bitene kadar bu işlem devam eder İyice kaynayan suya bir tutam tuz ve limon suyu ilave edilerek içerisine köfteler atılır İyice kaynatılır Kaynamış köftelerin suyu tamamen süzülür Servis tabağına alınır Diğer taraftan tava da sıvı yağ ve salça kavrulur Üzerine rendelenen domatesler ve dövülmüş sarımsaklar konur Tuzu ve karabiberi ilave edilerek pişirilir Pişirilen sos köftelerin üzerine gezdirilir Kıyılmış maydonozla süslenir Sıcak ve soğuk olarak servis yapılabilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|