Güveçte Kırlangıç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Kırlangıç Tarifi



Güveçte Kırlangıç Tarifi

1 kg kırlangıç balığı (derisi soyulup dilimlenmiş)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 büyük soğan (kalınca doğranıp halkalara ayrılmış)
4 domates (enlemesine dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 limon (ince dilimlenmiş)
6 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 su bardağı balık suyu

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız
Orta boy bir tavada zeytinyağı kızdırıp soğanları ekleyerek 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz Domatesleri katıp 5 dakika daha pişiriniz Tavayı ateşten alıp karışımın yarısını bir güvece aktarınız
Balıkları üstüne yerleştirip tuz ve biberi serpiniz Tavada kalan domates ve soğan karışımmı kaşıkla güveçteki balıkların üstüne döşeyip limon dilimleri ve zeytinlerle süsleyiniz Maydanozu serpip üstüne balık suyunu dökünüz
Güvecin üstünü örtüp fırında 30-40 dakika, çatalla batırıldığında balıklar rahatça dağılacak hale gelene kadar pişiriniz Yemeğinizi sıcak olarak güvecinde servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.