Fırında Adaçaylı Tavuk Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Adaçaylı Tavuk TarifiFırında Adaçaylı Tavuk Tarifi 1 adet taze sarımsak 1 adet bütün tavuk 4 yaprak adaçayı 30 ml zeytinyağı 200 ml sebze suyu 600 gr sarı ve kırmızı dolmalık biber 1 demet nane Tuz Biber Taze sarımsağı soyun Sap kısmını ince ince doğrayın; kök kısmını ortadan ikiye kesin Her ikisini de zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun Bütün tavuğu yıkayın; içini ve dışını tuzlayıp biberleyin Derisini bir kaşığın ucuyla gevşetip adaçayı yapraklarını yerleştirin Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip, 200°C'de ısıtılmış fırında 1 saat pişirin Pişme süresinin 15 dakikasında sebze suyunu ilave edin Dolmalık biberleri ikiye kesin, çekirdeklerini temizleyip küp küp doğrayın Nane yapraklarını irice kıyın Hepsini pişme süresinin sonunda fırın tepsisine ekleyin Tavuğu tuz, biber ile tatlandırıp 15-20 dakika daha pişirin Yanında mantar sote ile de servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|