Çivi üzerinde Yatmak

Eski 08-03-2007   #1
angelesdream
Icon5

Çivi üzerinde Yatmak

Aslında hiçbir çivinin ucu tam olarak sivri değildir İmal ediliş tekniği bakımından da bu mümkün değildir Belki gözle pek fark edilemez ama büyüteçle bakıldığında sivri uçta imal sırasındaki kesilme yeri olan minik düzlük görülebilir Tabii bu, çivinin tahtaya, tuğlaya girmesine mani teşkil etmez ama kafasına çekiçle kuvvetlice vurmak şartıyla Yoksa elle iterek veya zayıf bir kuvvet uygulayarak bir çiviyi hiçbir yere sokamazsınız

Eğer bir çiviyi elinize alır, sivri ucuna parmağınızla hafifçe bastırırsanız parmağınızı delmediğini göreceksiniz Siz parmağınızla çiviye bir itme kuvveti uygularken aksini de parmağınıza çivi uygular ama bu derinizi delecek güçte bir kuvvet değildir

Şimdi iki ayrı parmağınızla, iki ayrı çiviye öncekinin iki misli kuvvetle bastırın Uyguladığınız kuvvet iki parmağınıza bölünecek, her bir çiviye olan itme gücü yine aynı olacak dolayısıyla çiviler parmak derinizi yine delemeyeceklerdir

Eğer 100 adet çivi üzerine yatarsanız, vücudunuzun ağırlığı bu 100 çiviye bölüneceğinden, her bir çivi, vücudunuzun 100 farklı noktasına parmağınıza yaptığından daha fazla bir aksi kuvvet uygulayamayacak, sonuçta yine derimizi delemeyecektir

Çivilerden yapılmış bir yatağın üstüne yatmanın teknik olarak izahı budur Hatta çivi sayısı ne kadar çok olursa tehlike o kadar azalır Yeter ki vücut ağırlığı ile çivi sayısını ayarlayın, vücut ağırlığınız çiviler üzerine olduğunca eşit gelecek şekilde yatın Çiviler iz bırakabilirler ama delip geçemezler, çok acı da vermezler

Aslında çok gizemli gibi görünen, seyredenleri şaşırtan ve heyecanlandıran, manevi duygularla ilişkili olduğu imajı verilen bu gibi birçok gösterinin arkasında küçük teknik hileler yatar Ne var ki bu hileleri yapmada bile ön hazırlıklar, bilinçli ve dikkatli uygulamalar gerekir Sakın bunu evde denemeyin!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2007   #2
[KAPLAN]

Gerçekten ilginç bir bilgi En azından çivi üzerine yatanların düşünülenden daha az acı çektiğini öğrenme fırsatı bulmş olduk Ellerine sağlık, Angelesdream

Bu arada yazı tipi rengine dikkat , beyaz yazı ; açık renkli temayı kullanan arkadaşlarımızın konuyu okuyamamasına sebebiyet veriyor :) ( Belki de bir tek ben kullanıyorumdur ) Eğer yazı renginde oynama yapmaz iseniz; her iki tema da kendi için geçerli olan rengi göz önüne alıyor Tabiki yazı rengini değiştirebilirsiniz ancak , bunun her iki tema içinde görülebilir bir renk olması daha iyi olur sanıyorum

Yazı renginizi ,yine de elimden geldiğince bu konu için kullanmış olduğunuz beyaz rengine yakın tutmaya çalıştım Umarım yapmış olduğum bu değişikliği anlayışla karşılarsınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2007   #3
angelesdream

Alıntı:
[KAPLAN] tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Gerçekten ilginç bir bilgi En azından çivi üzerine yatanların düşünülenden daha az acı çektiğini öğrenme fırsatı bulmş olduk Ellerine sağlık, Angelesdream

Bu arada yazı tipi rengine dikkat , beyaz yazı ; açık renkli temayı kullanan arkadaşlarımızın konuyu okuyamamasına sebebiyet veriyor :) ( Belki de bir tek ben kullanıyorumdur ) Eğer yazı renginde oynama yapmaz iseniz; her iki tema da kendi için geçerli olan rengi göz önüne alıyor Tabiki yazı rengini değiştirebilirsiniz ancak , bunun her iki tema içinde görülebilir bir renk olması daha iyi olur sanıyorum

Yazı renginizi ,yine de elimden geldiğince bu konu için kullanmış olduğunuz beyaz rengine yakın tutmaya çalıştım Umarım yapmış olduğum bu değişikliği anlayışla karşılarsınız
ben herkesi kendim gibi sanıyorum galiba:)uyarın için sağol kaplandikkate alacağım

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2007   #4
Ergenekon

Eğer 100 adet çivi üzerine yatarsanız, vücudunuzun ağırlığı bu 100 çiviye bölüneceğinden, her bir çivi, vücudunuzun 100 farklı noktasına parmağınıza yaptığından daha fazla bir aksi kuvvet uygulayamayacak, sonuçta yine derimizi delemeyecektir

püf noktası burada, çok basit bir hile, ama asıl sebep çivilerin uzunlukları aynıdır, üzerine yattığınızda halıya yatmış gibi olursunuz asla batmaz çünkü ebatları aynı, bu deneyi kimse tek çiviyle yapamaz batar çünkü, veya birçok çividen birisi diğerlerinden ebatça büyük olursa bu takdirde o da batar, cam ve kor üzerinde yürüme de basit hileler iledir, korlar düşük kalori veren ağaçların korudur esasen o tür ağacı yakıp kor halinde elinize alsanız elinizi yakacak derecede ısısı yoktur, camlar da aynı şekilde özeldir drençleri tenden düşük bileşimlerdir, rahatlıkla şeker gibi yenilecek cinstendir

burada asıl verilmek istenen mesaj çok yerine oturmuş, bu tür gösterileri yapanlar asla olağanüstü güçlere sahip kişiler değildir, dinle de ilgisi yoktur bu yüzden çok teşekkür ederim, olaylar tamamen fizik ve kimya kuralları ile ilgilidir
Bir gün fırsat bulursam fizik kurallarının gereği hiçbir yerde bulunmayan kendi deneyimle elde ettiğim bir hususu açıklayacağım
teşekkürler angelesdream

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com