![]() |
Bilgisayarı Yedekleme Programı (Ghost) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgisayarı Yedekleme Programı (Ghost)Symantec Norton GHOST (Bilgisayarı Yedekleme Programı) Ghost İndir GHOST : Bugüne kadar gördüğüm en sorunsuz ve kullanışlı yedekleme programı ![]() ![]() ![]() ![]() Yedekleri Geri aldığınızda C: sürücüsündeki tüm bilgiler silinir ve yedek dosyasındaki bilgiler yazılır ![]() ![]() ![]() Ghost farklı versiyonları için birçok kolay yöntem içeriyor otomatik başlangıç disketi oluşturma gibi seçenekleri mevcut ![]() ![]() ![]() ![]() Öncelikle Ghost programını kuruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kopyaladığımız ghost ![]() ![]() ![]() ![]() Birde başlangıç disketine ihtiyacınız olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YEDEKLEME Bilgisayarınıza Windows veya Linux kurduktan sonra gerekli ayarları yapın, Tüm sürücüleri yükleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce bilgisayarımızı kapatıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir şekilde dos ortamına geçebildiğinizi varsayıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() D: yazıp Enter CD ghost yazıp Enter ghost ![]() böylece Ghost programını çalıştırmış oluyoruz ![]() ![]() ![]() Karşımıza birkaç seçeneği olan bir menü çıkıyor ![]() ![]() ![]() Local: Kendi bilgisayarımızda işlem yapıyoruz (Ağ bağlantısı olursa iki farklı bilgisayar arası yedekleme de mümkün) Disk: tüm hard diskin yedeğini alır ![]() ![]() Partition: diskin bir bölümünü yedeklemek için kullanılır ![]() ![]() Check: Yedek dosyasını kontrol etmek için kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diskin yedeğini alacağımız için menüden şu seçeneği işaretliyoruz: **Local > Partition > To Image (anlamı: kendi bilgisayarımızda > hard disk bölümünü > dosyaya yedekle) **Bu seçenekten sonra bize Hard Disk seçememizi söyleyen bir pencere gelecektir ![]() ** Eğer tek bir Hard diskiniz varsa Enter ile düşünmeden geçin ![]() ** Karşımıza Hard Diskteki hangi Parçayı yedekleyeceğimizi soran bir pencere gelecektir ![]() ![]() ![]() Daha sonraki ekran bizden Dosya adı ve Kayıt yeri isteyecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() **Dosya Sıkıştırma miktarı : Normal : normal sıkıştırma High: iyi sıkıştırma (dosya küçük olur, bunu tavsiye ederim) Fast: Hızlı (sıkıştırma çok az) **Proceed With Backup > Yes diyerek işlemi başlatın ![]() ![]() ![]() ! Dikkat : Local > Partition > To Image seçeneğini işaretledikten sonra yapacağınız işlemler bilgisayarınız hiçbir zarar vermez ![]() ![]() Eğer kayıt yerinde değişiklik yapmazsanız: D:ghostilkyedek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YEDEKLERİ GERİ YÜKLEME Yedekleme işleminden farklı olarak sadece bir adım değişiyor ![]() ![]() ![]() **Local > Partition > From Image seçeneği işaretlenmeli ![]() ![]() Bu aşamadan sonra çok dikkatli olmak gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ** Disk Sürücü Seçiniz (Select local source drive ) iki hard diskiniz varsa ![]() ![]() ** Gidilecek Parçayı Seçiniz ![]() ![]() ghost ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra Başlayalım mı sorusuna YES diyerek işlemi başlatın ![]() ![]() ![]() Dikkat: Yedekleri Geri alırken C: sürücüsündeki herşey silinir ! Tüm dosyaları D: ye taşımadan başlamayın Hazırlayan: Necmi Demirkeser Düzenlemede benden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgisayarı Yedekleme Programı (Ghost)Arkadaş Sagol şimdiden Benim Bilgisayarda çift Hardik Var Ayrica Vista Ama Birtürlü Imaj Alamadim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgisayarı Yedekleme Programı (Ghost)TşkLer Güzel Bir Bilgi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgisayarı Yedekleme Programı (Ghost)guzel paylasım elıne saglık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgisayarı Yedekleme Programı (Ghost)tşkler ederiz bilgilerinizden dolayı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgisayarı Yedekleme Programı (Ghost)arkadaşım çok iyi bilgiler verdin ama ben bundan sonrası için yardım rica ediyorum kopyaladıktan sonra gostunu nasıl yüklüycem yani eskidurumununa nasıl getiricem bununla ilgili yardımını rica ediyorum resimli anlatım olsun lütfen şimdiden teşekürler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgisayarı Yedekleme Programı (Ghost)emegine sağlık hocam tşk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgisayarı Yedekleme Programı (Ghost)Çok güzel anlatmışsınız hocam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgisayarı Yedekleme Programı (Ghost) |
![]() |
![]() |