![]() |
Sevgi, Başarı Ve Zenginlik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgi, Başarı Ve ZenginlikSEVGİ, BAŞARI VE ZENGİNLİK Bir kadın, evinden dışarı çıkar ve uzun beyaz sakallı 3 tane yaşlı adamın evinin önünde oturduklarını görür ![]() ![]() "Ben sizi tanımıyorum ama aç olmalısınız" der ![]() "Lütfen içeriye gelin ve birşeyler yiyin ![]() "Evin erkeği içerde mi?" diye sorarlar adamlar ![]() "Hayır" der kadın ![]() ![]() "Öyleyse içeri gelemeyiz" diye cevap verirler ![]() Akşam olup kadının kocası eve geldiğinde, kadın başından geçenleri kocasına anlatır ![]() "Git onlara söyle ben evdeyim içeri gelebilirler" der ![]() Kadın dışarı çıkar ve onları içeri davet eder ![]() "Hepimiz aynı anda içeri girmeyiz ![]() ![]() Kadın ögrenmek ister; "Niye giremezsiniz?" Yaşlı adamlardan bir tanesi açıklar: "Onun adı ZENGİN" der bir arkadaşını gösterir, ve bir diğerini işaret eder " O BAŞARI, ben ise SEVGİ ![]() "Şimdi, içeri gir ve kocanla konuş hangimizi evinizde istersiniz" Kadın içeri girip söylenenleri kocasına anlatır ![]() ![]() "Ne güzel!!" der, "Madem öyle, Zengini içeri çağıralım ve evimizi zenginlikle doldursun ![]() Karısı itiraz eder; "Canım, niçin Başarıyı çağırmıyoruz?" Bu sırada konuştuklarını evin diğer köşesinde bulunan gelinleri duyar ![]() ![]() "Sevgiyi çağırsak daha iyi olmaz mı? Evimiz sevgiyle dolar!" "Gelinimizin önerisini dikkate alalım" der adam karısına ![]() "Dışarı çık ve Sevgiyi bizim misafirimiz olması için davet et ![]() Kadın dışarı çıkar ve 3 yaşlı adama sorar; "Hanginiz Sevgi? Lütfen içeri gel ve misafirimiz ol" Sevgi ayağa kalkar ve eve doğru yürümeye başlar ![]() ![]() "Ben sadece Sevgiyi davet ettim, siz niye geliyorsunuz?" Zengin ve Başarı bir ağızdan cevap verirler; "Eğer Zengin'i yada Başarıyı davet etmiş olsaydın diğer ikisi dışarıda kalırdı, ama sen Sevgiyi davet ettin, O nereye giderse bizde oraya gideriz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|