Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alan, biraz, bırakıldığında, doğrudan, güneş, işığını, karpuz, kesilmiş, soğur, yere

Kesilmiş Bir Karpuz Güneş İşığını Doğrudan Alan Bir Yere Bırakıldığında Biraz Soğur Neden

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kesilmiş Bir Karpuz Güneş İşığını Doğrudan Alan Bir Yere Bırakıldığında Biraz Soğur Neden




Kesilmiş bir karpuz güneş ışığını doğrudan alan bir yere bırakıldığında biraz soğur neden?

Bir madde hal değiştirirken ya ısı alır yada ısı verirÖrneğin buz erirken ortamdan ısı alırSu buharlaşırkende ortamdan ısı alır

Tersini düşünürseniz su buharı yoğunlaşırken ve su donarkende ortama ısı verir Bu yüzden yağmur ve kar yağarken havanın biraz ısınmasının sebebi budurDenizden çıktığımızda veya elimizi yüzümüzü yıkadığımızda serinlememizin sebebi veya terleme yoluyla vücudun sıcaklığını sabit tutması,terli insanların vücudundaki terin buharlaşırken vücut sıcaklığının düşmesi ve hastalanması hep bu yüzdenKesilen karpuzun güneşe bir süre tutulması sırasında buharlaşan karpuz sularının karpuzu soğutmasını sağlarBuz dolapları ve klimalarda bu prensiblere göre çalışır

alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.